Transformatieve school

Kansengelijkheid is de laatste tijd een hot item in onderwijsland. Op basisschool Don Sarto proberen wij al enkele jaren vanuit de Transformatieve School gedachte de onderwijskansen te vergroten. Wij zijn er van overtuigd dat dit alleen kan door bij de kinderen het geloof in eigen kunnen om succesvol te zijn te versterken. Als school heb je 40% invloed op het versterken van het geloof in eigen kunnen, de overige 60% komt van thuis en de peergroep. 

Wij, Ryanne Geboers (IB) en Nikkie van Groenendaal (directeur), zullen je meenemen in het verhaal van Don Sarto, de wijk waarin de school gesitueerd is en hoe de Transformatieve School bepalend is voor hoe wij ons onderwijs vormgeven. 

Over Nikkie en Ryanne

Ryanne Geboers is inmiddels al 16 jaar werkzaam in het onderwijs. Zij is als zij-instromer gestart op het Zwanenbos in Zoetermeer als IB'er. Ze is enkele jaren geleden verhuisd naar Noord-Brabant waar zij eerst als IB'er werkte op de islamitische basisschool Aboe el Chayr in Tilburg en daarna de overstap maakte naar basisschool Don Sarto. 

Nikkie van Groenendaal is al 11 jaar werkzaam op basisschool Don Sarto eerst als leerkracht, daarna als IB'er en nu als directeur.