Leo Bormans

'De kracht van geluk'

Voor het boek “The World Book of Happiness” ondervroeg hij 100 geluksprofessoren uit 50 landen. Geen dromers en filosofen maar onderzoekers en wetenschappers, van Amerika tot China, van Australië tot IJsland en Japan. Hun kennis en wijsheid verzamelde hij in het succesvolle boek en internationale project “Geluk. The World Book of Happiness”. Het is al in meer dan twaalf talen vertaald (inclusief het Russisch, Chinees en Japans). Nadien volgden de al even grote bestsellers “The World Book of Love” en “The World Book of Hope”.

De vorige Europese Voorzitter Herman Van Rompuy gaf The World Book of Happiness zelfs cadeau aan alle 200 wereldleiders met de vraag om geluk ook op de politieke en economische agenda te zetten. Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan mocht hij een congres van duizend jongeren toespreken. Kofi Annan schreef nadien de inleiding voor The World Book of Hope.

Leo Bormans voerde samen met de Universiteit van Leuven een grootschalig onderzoek uit naar de maakbaarheid van geluk. Daaraan namen meer dan 7000 proefpersonen deel. Uit het onderzoek komen verrassende, bruikbare en concrete inzichten naar voren.

Hij is een succesrijk spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren, organisaties enz over heel de wereld. Hij geeft workshops, lezingen en masterclasses voor kleine groepen en grote zalen. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar dat deeltje van geluk en levenskwaliteit dat ‘maakbaar’ is bij individuen, in teams en in organisaties.

Leo Bormans spreekt op grote congressen (Amsterdam, Bangkok, Mexico, Denemarken, Canada, Moskou enz.). Hij geeft gespecialiseerde masterclasses geluk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en spreekt via The Presidents’ Institute wereldwijd voor topmanagers. Hij spreekt echter ook in gevangenissen, instellingen voor bijzondere jeugdzorg en burgerschapsopleidingen voor imams in België.

Zopas verscheen GELUK 2.0 , een belangrijke update van het universeel standaardwerk The World Book of Happiness. Wat leert ons het meest recente onderzoek over het dagelijks geluk van mens en samenleving? En hoe kunnen wij ons eigen geluk en dat van anderen versterken? Leo Bormans neemt ons mee op zijn inspirerende zoektocht.

Leo Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Hij geeft maar een beperkt aantal lezingen in de buurt. Gun jezelf het geluk om erbij te zijn!

Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Dat boek is vertaald in vele talen (o.a. Sloveens, Italiaans, Koreaans, Japans, Russisch, Chinees). Europees Voorzitter Herman Van Rompuy heeft het cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te zetten.