IB-dag 2022

             De toekomst van de intern begeleider: 5 jaar verder


We kijken met plezier terug op een zeer geslaagde IB dag van 14 juni 2022! Met veel inspirerende sprekers en enthousiaste bezoekers.

Maaike van Hal (Maaikevisuals) maakte deze prachtige samenvatting van de dag. Download hem hier


                                           Tot volgend jaar!?

                        14 maart 2023 (of schrijf je alvast in!)

 

IB-dag 2022: De toekomst van de intern begeleider - 5 jaar verder

Vijf jaar geleden kwamen IB'ers, directeuren, bestuurders, samenwerkingsverbanden en andere betrokkenen massaal samen in de Reehorst om over de toekomst van de intern begeleider te praten. Aanleiding was het verschijnen van het boek met de gelijknamige titel van Luc Greven, waarvan sindsdien maar liefst negen drukken zijn verschenen. 

Na vijf jaar blikken we graag terug, maar nog liever kijken we vooruit. Welke ontwikkelingen werden voorspeld, welke zijn uitgekomen of in gang gezet? Waar 'staat' de IB'er nu en waar over vijf jaar?

Vragen die we met elkaar verkennen op de vijfde IB-dag op dinsdag 14 juni 2022, weer in de Reehorst Ede.

Met een prikkelend en uitdagend programma verkennen we de veranderende rol van de intern begeleider en kijken we naar uitdagende schoolconcepten, gedrag en kansengelijkheid binnen het onderwijs. Met drie uitdagende plenaire sprekers (onder anderen Erik Meester en Mirella van Minderhout) en twee parallelsessies naar keuze. In de ochtend kunt u in discussie gaan met andere vormen van IB-werk, zoals 'regisseur', 'unitleider' of 'kwaliteitsco√∂rdinator'. In de middag worden er aansprekende voorbeelden van schoolvernieuwing gepresenteerd, zoals Fonk en Waardengestuurd onderwijs.

 

Dit was de IB-dag 2022

De IB-dag 2022 werd mede mogelijk gemaakt door: