Paul Neuteboom

Werkdruk verlagen door betere communicatie

Wil je weten wat de meest voorkomende communicatieproblemen van jouw collega’s zijn? Hoe hoog de emoties kunnen oplopen in een team leerkrachten? Hoe triviale en eenvoudige menselijke eigenschappen leiden tot de grootste problemen? Hoe al deze zaken leiden tot een soms abnormaal hoge werkdruk?

Natuurlijk wil je dat. Maar wat je eigenlijk wilt weten is wat kun jij daar als internbegeleider van leren? Hoe kun je het team op jouw school steviger maken? Hoe voorkom je dat oudergesprekken, teammeetings en meer leiden tot die te grote werkdruk? 

Het antwoord op al deze vragen en meer is: betere persoonlijke communicatie. Paul Neuteboom schreef in 2017 / 2018 het lesprogramma Communicatie is Alles. Het doel: leerlingen in Groep 7/8 de belangrijkste vaardigheden van persoonlijke communicatie leren, en zo stevig in de wereld te zetten.

Naast het lesprogramma voor kinderen ontwikkelde hij de TeamTraining Communicatie is Alles. Deze actieve workshop legt de uitdagingen rondom communicatie bloot en helpt bij het oplossen ervan. In deze presentatie vertelt hij over z’n ervaringen en hoe het anders -lees makkelijker- kan. 

Neuteboom
 
  

 

Paul Neuteboom is autodidact en misschien niet de meest geschikte persoon om iets over het onderwijs te zeggen. Hij deed zeven jaar over de HAVO en is drop-out van zowel de Hogeschool Amsterdam als het Rotterdams Conservatorium. Gek genoeg werd hij daarna alsnog succesvol. Belangrijkste reden? Goede persoonlijke communicatie! Een vaardigheid die hij op vroege leeftijd leerde van z’n ouders. Gek genoeg leren we onze kinderen die vaardigheid niet op school. Daarom schreef hij een lesprogramma om ze die basisvaardigheid te leren en zo stevig in de wereld te zetten. Meer weten? Kijk op www.communicatieisalles.nl